Betatt av Varanger, reisebrev fra Henrik Westermark

Jeg har lenge undret meg over hva som drar meg til Finnmark, og spesielt området mellom Varangerbotn og Vardø.‍Området er ikke vilt og storslagent på samme måte som mange andre områder i Norge. Det er et mere rolig og bølgende landskap med masse lys.

FOTBALL I VARANGER 1920-1963 - Arnt-Bjarne Aronsen

Det organiserte seriespillet i Finnmark startet opp i 1920 da Finnmark Fotballkrets ble stiftet.

Mistet hjemmet 3 ganger - Bestemor forteller

En gang fortalte bestemor at hun som barn ble hjemløs 3 ganger. Kan du tenke deg hvor og når dette skjedde?

Mørketiden i Varanger

Har du lyst til å oppleve naturfenomenet mørketid? En magisk tid da sola ikke kommer over horisonten. De få timene det er lyst eksploderer himmelen i et fantastisk fargespill og når mørket faller på er det stor sannsynlighet for å se nordlyset.

Høstfargene i Varanger

Høstfargene i Varanger - Det åpne landskapet dekkes i gyldne farger, luften blir friskere og sola skinner over fjorden, vidda og skogen. Den perfekte tiden for vandring i Varanger.

Det kjente fjellet Domen

På veien mot Vardø kjører du over fjellet domen, kjent for harde vær forhold på vinteren, og på en god vårdag et utkikkspunkt hvor du kan observere flere hundre tusen sjøfugler.

Steilneset Minnested - Historien om trolldom

Steilneset minnested har en helt egen stemning som ikke kan beskrives, dette er noe du må oppleve selv. Det ble reist til minne om de 91 ofrene som ble brent på bål etter å ha blitt dømt for trolldom.

Hamningberg fuglekikkerskjul

Det Nordligste fugleskjulet gir deg en helt unik mulighet til å komme tett på de unike arktiske fuglene.

Varangerhalvøya Nasjonalpark

Varangerhalvøya Nasjonalpark er en helt unik arktisk opplevelse, som skiller seg ut fra alt annet du kan oppleve i Norge. Ett endeløst viddelandskap. Elver og fosser. Høy himmel og vid horisont.

Nasjonal turistveg Varanger

Varanger Nasjonale Turistvei regnes som en av de mest unike reiserutene. Den byr på et landskap fullt av variasjon, en rik historisk bakgrunn og et fugleliv som er uten sidestykke globalt.

Nattfjelldalen i Varanger

I det åpne viddelandskapet i Varangerhalvøya nasjonalpark finner du nattfjelldalen. En spektakulær vandringsdestinasjon, hvor målet er fossefallet i enden av dalen.

Historien til Varanger

Varanger er en skjult skatt for de historie interesserte. Her kan du fordype deg i en rik og variert historie.

Nordlyset i Varanger

Varanger er ett perfekt utgangspunkt for nordlys opplevelser. Vår beliggenhet under nordlysovalen. Sammen med det arktiske kystalandskapet, lite lysforurensning og stor horisont kan du nyte Nordlyset bokstaveligtalt på trappa.

Midnattsola i Varanger

Midnattsola skinner fra medio Mai til Medio Juli. Denne perioden yrer det av liv. Både natur og mennesker våkner til liv. Og på noen få korte uker nyter vi den lyse tida maksimalt.

Vestre Jakobselv

Bygda har en sentral beliggenhet som gir det perfekte utgangspunkt for alle dine opplevelser i Nord Varanger.