Vestre Jakobselv

Vestre Jakobselv

Bygda har en sentral beliggenhet som gir det perfekte utgangspunkt for alle dine opplevelser i Nord Varanger.
Sommersessong
Høstsessong
Vintersessong
Vårsessong
Pris
Varighet
Antall personer
Bygda har en sentral beliggenhet som gir det perfekte utgangspunkt for alle dine opplevelser i Nord Varanger.

Vestre Jakobselv

Vi bor og lever i ett sårbart og vakkert landskap.  Naturen setter rammen for de gode opplevelsene. Det mektige og åpne landskapet gjør at vi føler oss fri, beskyttet og sårbare på samme tid.

Her finner vi en ro og energi vi gjerne vil dele med våre gjester!

Vi ønsker at flest mulig skal få oppleve Varanger. Og bry seg like mye om å ta vare på området som vi gjør.

Vestre Jakobselv ligger 20km vest for Vadsø midt i hjertet av Varanger. Vår lille bygd har ca 550 innbyggere. Jakobselva renner som en livsnerve gjennom bygda, og ut i den fiske rike Varangerfjorden. Bygda er omgitt av bjørkeskog og endeløst viddelandskap! 1km fra fjorden. Øverst i Jakobselv dalen finner du oss. Midt i mellom varangerfjorden, nasjonalturistveg "vegen til ishavet" og Varangerhalvøya nasjonalpark. En perfekt base for alle dine Varanger opplevelser! Med ski og vandrings løyper rett utenfor døra!

Jakobselva

Elva har siden 2010 vært en av Norges beste smålakseelv (hvis ikke den beste).
Laksebestanden domineres av små- og mellomstor laks, men også en del storlaks. Elva er stort sett lakseførende hele veien. Det finnes også en fin bestand av ørret, og en mindre bestand av sjøørret og røding. Havgående røding (blink) er total fredet.

I den nedre del av elva er det 4 fosser og i 3 av fossene er det bygget laksetrapper. Trappene ble bygget rett etter andre verdenskrig. Før trappene ble bygget kom laksen seg ikke lenger enn til 1. fossen, ca 3 km fra munningen. Gjennom årene har det blitt gjort flere reparasjoner og forbedringer av trappen som har gjort at laksen nå bruker hele elva som sin gyteplass.
Tusen takk til dugnadsarbeidere og elvevakter som har gjort en imponerende jobb for elva.

Elva byr på utrolig vakker natur på sin vei mot fjorden gjennom åpne landskaper i den øvre delen, til canyons og vakre vannfall i den nedre del. Det er et rikt dyreliv som holder til langs elva. Ørn, falk, ryper, elg og reinsdyr er noen kjente arter du kan møte på.

Andre severdigheter

Mørketiden i Varanger

Har du lyst til å oppleve naturfenomenet mørketid? En magisk tid da sola ikke kommer over horisonten. De få timene det er lyst eksploderer himmelen i et fantastisk fargespill og når mørket faller på er det stor sannsynlighet for å se nordlyset.

Nordlyset i Varanger

Varanger er ett perfekt utgangspunkt for nordlys opplevelser. Vår beliggenhet under nordlysovalen. Sammen med det arktiske kystalandskapet, lite lysforurensning og stor horisont kan du nyte Nordlyset bokstaveligtalt på trappa.

Nattfjelldalen i Varanger

I det åpne viddelandskapet i Varangerhalvøya nasjonalpark finner du nattfjelldalen. En spektakulær vandringsdestinasjon, hvor målet er fossefallet i enden av dalen.