Om oss

Varangertunet er ett familiedrevet gjestehus. Lokalisert i Vestre Jakobselv. Hjerte av Varanger. Vi er opptatt av å ta godt vare på våre gjester. Ved å dele vår kunnskap om naturen, kulturen og historien i Varanger ønsker vi å skape varige minner og gode opplevelser. Vi tilbyr nærhet til den rå naturen og menneskene i Varanger.

Jan-Eilif Jankila

Eier ,vert, kaffekoker og historieforteller.
Jan-Eilif er født og oppvokst i Vadsø. Han er 3.generasjons finsk innvandrer. Har jobbet som lærer siden 1991. Han har alltid elsket naturen og tilbrakt mye tid ved elvene i Varanger som lidenskapelig laksefisker. Han er utdannet innen nord norsk historie og arkeologi. Som er hans andre store interesse. Varanger er rik på historie og tydelige arkeologiske spor finnes overalt i vårt landskap. Jan-Eilif deler gjerne sin kunnskap med de som er interessert. Både om fiske, historien og livet i Varanger.

Historien om Varangertunet

Øverst i Jakobselv dalen ble det i 1976 bygget 3 hus på ett rekketun.

I mange år stod husene tomme før vi fikk kjøpt eiendommen i desember 2015. Ett ønske om en livsstilsendring og en drøm om å skape aktivitet og liv på tunet ble til etableringen av Varangertunet i 2016.

Bygningsmassen var gammel og utslitt. Og eiendommen bar preg av å være forsømt i mange år. I tråd med våre forfedre ønsker vi å bygge sten for sten. Med mange års erfaring fra istandsettelse av hus og hytter som hobby tok Jan-Eilif fatt på jobben rom for rom. År for år har stedet utviklet seg. Vi er opptatt av gjenbruk og bærekraft. I dag kan alt kjøpes for penger og krav til høyere og høyere standard øker. Men det å skape noe av det mange ville gitt opp er en utfording Jan-Eilif setter pris på.

Vi har valgt å ta våre gjester med på utviklingen av Varangertunet. Dere vil derfor se spor av mange tidsperioder i bygningsmassen. Men gradvis utvikler vi Varangertunet til stedet vi drømmer om. Og underveis lever vi i drømmen.

Vi har allerede tatt i mot tusenvis av gjester fra hele verden.
Vi serverer god hjemmelaget mat i storstua vår som også benyttes til selskap og møtelokale.

Våre hus, rom og leiligheter gir mulighet for selvhushold. På tunet finnes mange bålplasser og uteplasser.
Her kan du nyte morgen kaffen på trappa og kveldssola fra terassen. Turområder har du sommer som vinter rett utenfor døra.

Her beskyttet av bjørkeskogen, med utsikt over fjorden kjenner vi at skuldrene senker seg. Her skal det være godt å være for våre gjester og oss som jobber og bor her.

Velkommen hjem til oss på Varangertunet.


Videre… 
Da har dere fått et lite innblikk i starten på Varangertunet. Det etterlater oss med ett spørsmål: Hva blir fremtiden for Varangertunet? Akkurat hva som venter oss vet vi ikke. Men vi ser fram til årene som kommer. Til å utvikle Varangertunet, slik at vi kan fortsette å være ditt hjem på Varangerhalvøya.

01
Learn More

About the room

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Et sapien tempus duis facilisis pretium massa pellentesque. Vel feugiat nunc, nascetur suspendisse nisl cras. Sem mi scelerisque posuere leo. Adipiscing purus dictum lacus sed. Non lectus at eu volutpat.

Book Now
02
Restaurant

A world-class restaurant just for you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Et sapien tempus duis facilisis pretium massa pellentesque.

Breakfast

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit maecenas neque.

Lunch

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit maecenas neque.

Dinner

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit maecenas neque.

03
Experiences

Tens of experiences to enjoy alone or together

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Et sapien tempus duis facilisis pretium massa pellentesque. Vel feugiat nunc, nascetur suspendisse nisl cras. Sem mi scelerisque posuere leo. Adipiscing purus dictum lacus sed. Non lectus at eu volutpat.

Browse Rooms

Hvem er vi?

Varangertunet er en familiedrevet bedrift, og familen bak tunet er oss.

Jan-Eilif

Eier

Jan Eilif er født og oppvokst i Varanger. Med en lidenskap for fluefiske og historie. Han er født med en stor porsjon finsk sisu og jobber iherdig hver dag for å gjøre ditt besøk best mulig.

Siren

Kona

Siren er oppvokst i Vestre Jakobselv og utdannet kjole og draktsyerske. Men har jobbet over 20 år hel eller deltid med turisme i Varanger.

Ann Elin

dattra

Tunet ble kjøpt når Ann Elin flyttet ut, inn i mellom jobb og skole hjelper hun til med det meste fra oppussing til servering.