Om Varangertunet

Varangertunet er et familiedrevet gjestehus i Varanger mer spesifikt Jakobselv, Finnmark, Norge. Vi startet opp i 2016 med målet om å bli ditt hjem i Varanger.

Starten på Varangertunet

Etter 25 år som lærer bestemte Jan-Eilif seg for at det var på tide med forandring. Han ønsket å skape en livsstil hvor han kunne kombinere jobb med hobby. Dette ble Varangertunet, et sted hvor han får dele sin interesse for naturen, elvene og historien i Varanger med mennesker som har en lidenskap for akkurat disse tingene.

Historien om Varangertunet

Øverst i Jakobselv dalen ble det i 1976 bygget 3 hus på ett rekketun.

I mange år stod husene tomme før vi fikk kjøpt eiendommen i desember 2015. Ett ønske om en livsstilsendring og en drøm om å skape aktivitet og liv på tunet ble til etableringen av Varangertunet i 2016.

Bygningsmassen var gammel og utslitt. Og eiendommen bar preg av å være forsømt i mange år. I tråd med våre forfedre ønsker vi å bygge sten for sten. Med mange års erfaring fra istandsettelse av hus og hytter som hobby tok Jan-Eilif fatt på jobben rom for rom. År for år har stedet utviklet seg. Vi er opptatt av gjenbruk og bærekraft. I dag kan alt kjøpes for penger og krav til høyere og høyere standard øker. Men det å skape noe av det mange ville gitt opp er en utfording Jan-Eilif setter pris på.

Vi har valgt å ta våre gjester med på utviklingen av Varangertunet. Dere vil derfor se spor av mange tidsperioder i bygningsmassen. Men gradvis utvikler vi Varangertunet til stedet vi drømmer om. Og underveis lever vi i drømmen.

Vi har allerede tatt i mot tusenvis av gjester fra hele verden.
Vi serverer god hjemmelaget mat i storstua vår som også benyttes til selskap og møtelokale.

Våre hus, rom og leiligheter gir mulighet for selvhushold. På tunet finnes mange bålplasser og uteplasser.
Her kan du nyte morgen kaffen på trappa og kveldssola fra terassen. Turområder har du sommer som vinter rett utenfor døra.

Her beskyttet av bjørkeskogen, med utsikt over fjorden kjenner vi at skuldrene senker seg. Her skal det være godt å være for våre gjester og oss som jobber og bor her.

Velkommen hjem til oss på Varangertunet.


Videre… 
Da har dere fått et lite innblikk i starten på Varangertunet. Det etterlater oss med ett spørsmål: Hva blir fremtiden for Varangertunet? Akkurat hva som venter oss vet vi ikke. Men vi ser fram til årene som kommer. Til å utvikle Varangertunet, slik at vi kan fortsette å være ditt hjem på Varangerhalvøya.

3 grunner til hvorfor du vil overnatte på tunet!

01 - Har tatt i mot tusenvis av gjester
Vi er en familie som har bodd i Varanger i generasjoner og jobbet med reiseliv i over 20 år - på et sted som fortsatt beskrives som en ukjent perle har vi tatt i mot tusenvis av gjester fra hele verden. Der har du oss! Som gjest blir du tatt i mot av mennesker som er genuint interessert i Varanger og gjør sitt ytterste for å dele dette med deg som gjest.

02 - Du kan få unike opplevelser uten "turistfølelsen"
Før brukte vi å reise til en annen destinasjon, men nå har det blitt så mange turister at det blir ikke det samme, sier flere av kundene våre. De vil ikke stå i kø ute i naturen, de vil være til stede i øyeblikket og oppleve den unike naturen. Det er fordeler med å være en ukjent perle!

03 - Vi er ikke fornøyd før du er det
Vi bruker tid på å bli kjent med deg som gjest, og hvordan vi kan hjelpe deg å få størst mulig utbytte av din tur til Varanger. Er du interessert i natur, kultur, historie, fiske eller fugl? Vil du ha maten servert eller liker du å lage mat selv. Her får du anbefalinger basert på dine ønsker og behov.

01
Learn More

About the room

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Et sapien tempus duis facilisis pretium massa pellentesque. Vel feugiat nunc, nascetur suspendisse nisl cras. Sem mi scelerisque posuere leo. Adipiscing purus dictum lacus sed. Non lectus at eu volutpat.

Book Now
02
Restaurant

A world-class restaurant just for you

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Et sapien tempus duis facilisis pretium massa pellentesque.

Breakfast

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit maecenas neque.

Lunch

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit maecenas neque.

Dinner

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit maecenas neque.

03
Experiences

Tens of experiences to enjoy alone or together

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Et sapien tempus duis facilisis pretium massa pellentesque. Vel feugiat nunc, nascetur suspendisse nisl cras. Sem mi scelerisque posuere leo. Adipiscing purus dictum lacus sed. Non lectus at eu volutpat.

Browse Rooms

Hvem er vi?

Vi er en familie som har bodd i Varanger i generasjoner. Vi elsker virkelig dette stedet og alt det har å by på. Noe vi ønsker å dele med deg!

Jan-Eilif Jankila

Eier

Født og oppvokst i Varanger med en lidenskap for natur, fluefiske og lokal historie. Han trives best med fysisk hard arbeid og har et genuint ønske om å ta vare på naturen i Varanger.

Siren Jankila

Kona

Født og oppvokst i Varanger, med over 20 års erfaring innen reiseliv lokalt. Vertskapsrollen faller henne naturlig, og er det EN ting hun prioriterer høyt så er det at gjestene skal ha det bra.

Ann Elin Jankila

dattra

Født og oppvokst i Varanger, til tross for alderen har hun over 10 års erfaring innen reiseliv lokalt. Til vanlig jobber hun med digital markedsføring, men hjelper til på tunet når hun har mulighet.