Nordlyset i Varanger

Nordlyset i Varanger

Varanger er ett perfekt utgangspunkt for nordlys opplevelser. Vår beliggenhet under nordlysovalen. Sammen med det arktiske kystalandskapet, lite lysforurensning og stor horisont kan du nyte Nordlyset bokstaveligtalt på trappa.
Sommersessong
Høstsessong
Vintersessong
Vårsessong
Pris
Varighet
Antall personer
Varanger er ett perfekt utgangspunkt for nordlys opplevelser. Vår beliggenhet under nordlysovalen. Sammen med det arktiske kystalandskapet, lite lysforurensning og stor horisont kan du nyte Nordlyset bokstaveligtalt på trappa.

Varanger ligger under den såkalte nordlysovalen. Dette gjør det perfekt å se nordlyset på skyfrie dager. Det er ingen grunn til å kjøre rundt å lete, nordlyset er der rett utenfor døren. I Vestre Jakobselv er det lite lysforurensning noe som gjør opplevelsen enkelre og bedre. Du kan nyte nordlyset på trappa utenfor ditt feriehus eller leilighet. Eller rett og slett fra rom vinduet.

Det er mange måter å oppleve nordlyset på. Rett utenfor boenheten. På scooter safari, i fri flyt på fjorden. Hundekjøring over vidda. Mulighetene er mange, valget er ditt.

Kombiner nordlysjakten med andre aktiviteter

Det er lett og kobinere nordlysjakten med andre aktiviteter. Området er kjent for sin rike historie, helt spesielle fugleliv, vakker og storslått natur. Så du vil garantert ha store opplevelser uansett hva du velger. En fisktur på fjorden, en skitur på vidda, en vandre tur i fjæra, eller bare liggende i snøen.

Møt de lokale

Den lille bygda vår er full av liv. Her møter du de lokale på kafeen, i skisporet eller på en rusletur i bygda. Det er kun kort vei inn til Vadsø sentrum som frem til nå har vært fylkeshovedstaden i Finnmark. Her er butikker, kafeer, ett flott bibliotek og ett fantastisk museum. Her er også flere historiske vandringsruter.

Hos oss kan du leie ett feriehus eller en leilighet og nye aktiviteter og nordlyset rett utenfor døren. Ble kjent med de lokale. Eller bare slappe av i ditt eget selskap. Vi ser frem til å høre i fra deg og få være ditt værtskap i Varanger.

 

Andre severdigheter

Nattfjelldalen i Varanger

I det åpne viddelandskapet i Varangerhalvøya nasjonalpark finner du nattfjelldalen. En spektakulær vandringsdestinasjon, hvor målet er fossefallet i enden av dalen.

Mistet hjemmet 3 ganger - Bestemor forteller

En gang fortalte bestemor at hun som barn ble hjemløs 3 ganger. Kan du tenke deg hvor og når dette skjedde?

Betatt av Varanger, reisebrev fra Henrik Westermark

Jeg har lenge undret meg over hva som drar meg til Finnmark, og spesielt området mellom Varangerbotn og Vardø.‍Området er ikke vilt og storslagent på samme måte som mange andre områder i Norge. Det er et mere rolig og bølgende landskap med masse lys.