Varangerhalvøya Nasjonalpark

Varangerhalvøya Nasjonalpark

Varangerhalvøya Nasjonalpark er en helt unik arktisk opplevelse, som skiller seg ut fra alt annet du kan oppleve i Norge. Ett endeløst viddelandskap. Elver og fosser. Høy himmel og vid horisont.
Sommersessong
Høstsessong
Vintersessong
Vårsessong
Pris
Varighet
Antall personer
Varangerhalvøya Nasjonalpark er en helt unik arktisk opplevelse, som skiller seg ut fra alt annet du kan oppleve i Norge. Ett endeløst viddelandskap. Elver og fosser. Høy himmel og vid horisont.

Varangerhalvøya Nasjonalpark

Varangerhalvøya Nasjonalpark er en helt unik arktisk opplevelse, som skiller seg ut fra alt annet du kan oppleve i Norge. Dette er uten tvil en av bucketlist destinasjonene for dere som planlegger en roadtrip i Norge.

Varanger byr på et karakteristisk arktisk klima. Her er det stor variasjon, men hver sesong har noe unikt å by på. Er det noe spesielt du vil oppleve gjelder det å planlegge turen godt. Ønsker du å oppleve alt, ja da foreslår vi at du setter av god tid.

Sommeren

De lange lyse sommer nettene under midnattsola lar deg glemme tid og sted, her er det kun deg og naturen. Det åpne vidde landskapet strekker seg så langt øye rekker. Vandrer du videre vil du etterhvert møte på elver, fiskevann, dalsøkk og myrlendt terreng. Du vil kunne støte på rein, elg, jerv, gaupe, fjellrev og rødrev og et yrende fugleliv på din vandring. Her kan du prøve fiskelykken etter ørret eller røye i fiskevannene. Eller bare nyte stilheten og det vakre landskapet.

Vinteren

Vintrene her er lange, men med forholdsvis fine temperaturer da halvøya er omringet av hav på begge sider. Tidlig vinter er det mørkt store deler av døgnet, og nordlyset danser over himmelen med jevne mellomrom. 

I midten av januar vender sola sakte tilbake og dagene blir litt og litt lysere hverdag. Da kan du speide utover horisonten å se dynen av snø som har lagt seg over landskapet og møter himmelen i det fjerne. Landskapet på denne tiden av året innbyr til milevis med skiturer i et terreng som er lett og fint å gå.

Andre severdigheter

Historien til Varanger

Varanger er en skjult skatt for de historie interesserte. Her kan du fordype deg i en rik og variert historie.

Mistet hjemmet 3 ganger - Bestemor forteller

En gang fortalte bestemor at hun som barn ble hjemløs 3 ganger. Kan du tenke deg hvor og når dette skjedde?

Nattfjelldalen i Varanger

I det åpne viddelandskapet i Varangerhalvøya nasjonalpark finner du nattfjelldalen. En spektakulær vandringsdestinasjon, hvor målet er fossefallet i enden av dalen.