Se Nordlyset i Varanger

Se Nordlyset i Varanger

Drømmer du om å se nordlyset? Da må du reise til Varanger!
Sommersessong
Høstsessong
Vintersessong
Vårsessong

Informasjon

Pris
Startpris 350 kr
Varighet
1,5 time
Antall personer
5-16 personer
Bookingforespørsel

Se Nordlyset I VarangerLysforurensning er et stort problem for de som ønsker å se nordlyset, men ikke i Varanger.


Drømmer du om Nordlyset


Er du en av de som har hørt om nordlyset, men aldri sett det selv? Da er det på tide å gjøre noe med det. Når du ser nordlyset lyse opp den stjerneklare himmelen i grønne, lilla og blåtoner en kald vinternatt skjønner du at dette er noe som bare må oppleves.


Det er noe magisk med denne opplevelsen. Plutselig er det helt stille, du kjenner kulda biter i kinnene, den friske lufta fylle lungene og plutselig er det bare deg og naturen. Det er en helt egen ro, som lar deg få være helt tilstede i øyeblikket uten noen distraksjoner.

 


Derfor må du dra til Varanger


Lysforurensning er et kjent problem for de som ønsker å se nordlyset og grunnen til at mange velger guidede bussturer ut av byen for å finne dette magiske lyset. Slike bussturer eksister ikke i Varanger.

Lysforurensning er ikke et problem

Du lurer kanskje på hvorfor? I Varanger er naturen tett på, og det er kun en liten gåtur fra byen til urørt natur. Derfor kan du lett snuble over nordlyset selv, uten å kjøre langt eller vente i timesvis. Varangertunet ligger nært fjellet omringet av skog og er derfor godt skjermet for lysforurensning. Skrur du av lysene inne, kan du fint sitte å speide etter nordlyset fra soverommet.

Mørketiden gir gode forhold

Varanger er også innenfor polarsirkelen, som betyr at vi har det som heter mørketid. Et naturfenomen som inntreffer om vinteren og gjør slik at det blir mørkt store deler av døgnet. Dette gjør sannsynligheten for å se nordlyset enda større, uten at du trenger å sitte oppe hele natta.


En Nordlys Opplevelse på tunet


Selv om det er stor sannsynlighet for å se nordlyset, så kan vi ikke garantere noe. På tunet  arrangerer vi en nordlys opplevelse for deg. Dette gjør vi etter bestilling på dager hvor forholdene ligger til rette for nordlys. Det blir bål, lokal mat og vi er til stede for spørsmål og alt du måtte lure på om Varanger. 


Det er stor sannsynlighet for å se nordlyset. men om det ikke skulle dukke opp blir det en nordisk opplevelse du sent vil glemme uansett.


Praktisk info

- Antall personer: 5-16

- Varighet: 1-2 timer.

- Starpris: 350,-

- Betaling: du kan betale på tunet.

- Sesong: midten av november-slutten av mars. 

Book din nordlyst opplevelse i skjemaet under.

Bookingforespørsel aktivitet

Send oss gjerne en bookingforespørsel, så skreddersyr vi opplegg som passer dine ønsker og behov.

Tusen takk! Din forespørsel har blitt sendt til oss. Vi tar kontakt så fort vi kan.
Ojsann. Her skjedde det noe feil.

Andre aktiviteter

Midnattsol vandring i Varanger

De lange sommernettene gir unike vandringsmuligheter. Bli med på en tur under midnattsolen når naturen bader i sollyset.

Norges Nord Østligste Golfpark

Spill golf under midnattsola i Norges nord østligste golfpark

Opplev hundekjøring i Varanger

Hundekjøring er en opplevelse som passer for hele familien, fra barn til bestemor. Du trenger verken være super trent eller vant med hund. Kjør selv, eller sitt i sleden.