Guidet tur langs Nasjonalturistveg

Guidet tur langs Nasjonalturistveg

Nasjonal turistveg Varanger er kanskje en av de mest eksotiske strekningene. Med et unikt og variert terreng. En sammensatt historie og fuglearter du ikke finner andre steder i verden.
Sommersessong
Høstsessong
Vintersessong
Vårsessong

Informasjon

Pris
fra 5000 kr
Varighet
8 timer
Antall personer
1-40
Bookingforespørsel

Nasjonal turistveg Varanger

Nasjonal turistveg Varanger starter i Varangerbotn og strekker seg til Hamningberg. Dette er en unik reise i variert terreng. Du begynner turen inne i bjørkeskogen og ender opp i et åpent klippe landskap som gir deg følelsen av å være i en film.  Hvis du er fan av game of thrones vil du uten tvil elske dette!

Historie og kultur

På veien vil du kjøre gjennom en rekke små tettsteder hvor folk har klort seg fast i et karrig landskap. Stopper du innom ett av de mange museene og landemerkene kan du få et innblikk i den unike historien til de som har valgt å bosette seg her. 

Fuglelivet

Varanger er kjent for sin unike natur og er en skjult skatt for de historieinteresserte. Men området byr også på et unikt dyreliv og fuglearter du ikke finner noen andre steder i verden. Varanger er en attraksjon for fugle entusiaster. Og selv om du ikke er fugle interessert kan du ikke unngå å legge merke til noen av de unike artene som skjuler seg rundt i naturen. For eksempel den majestetiske havørneren, som flyr over veien ved havet.

Vår egen nasjonale turistveg Varanger

Her på Varangertunet har vi satt opp en Nasjonal turistveg Varanger i form av info plakater om hvert lille tettsted. Slik at du kan gå gjennom hele veien å fordype deg i informasjon om stedene du har kjørt forbi og skal kjøre videre gjennom. I løpet av sommeren 2021 vil denne info veien få en solid oppgradering, noe vi gleder oss til å vise dere.

Vi er også så heldig å være hjem for noen av de sjeldne fugleartene som holder til i Varanger. Det perfekte stedet å strekke på bena, og ta en matbit sammen med de sjeldne fugleartene som sitter å spiser rett utenfor vinduet.

For mer informasjon sjekk ut Nasjonale turistveier sine sider her.

Nasjonal turistvei Varanger kort oppsummert

For å gi deg et best mulig utgangspunkt for dine eventyr i Varanger har vi laget en kort oppsummering av veien. Slik at du vet hva du skal se etter og kan være forberedt på det som venter deg. Dette er en super kort introduksjon, Varanger har så mye mer å by på. Følg med på våre sosiale medier og webside for mer informasjon, eller kom innom tunet for en kopp kaffe og få svar på det du måtte lure på.

Veien mot ishavet

På din tur i Varanger Kjører du innom mange små steder som knapt kan klassifiseres som bygder, men som likevel vitner om at menneskene ved den fiskerike Varangerfjorden har klort seg fast på mange golde og værharde områder. Innerst i Varangerfjorden finner du Varangerbotn. Du kjører videre østover mot bygda Nesseby. Her ser du Nesseby kirke en gammel kulturskatt som i senere tid har fått oppmerksomhet fra fotografer, turister og lokalbefolkningen.

Herfra kjører du gjennom små steder som Mortensnes med sin rike historie, og arkeologiske kultur løype på siden av veien og ned mot fjorden. Du kjører gjennom den idylliske lille Per Larssonvik, forbi klubbvik og gjennom Bygda Jakobselv med den kjente lakseelva. Her kan du velge å ha Varangertunet som din base for dagsturer i Varanger.

Fra Varangertunet og inn til byen Vadsø tar det ca 20 min med bil. Her kan du oppleve den finske hovedstaden i Norge. Vadsø hadde mot begynnelsen av 1900-tallet ca 60 % finske innvandrere i byen. Byen er også den byen i Norge med flest badstuer per innbygger. En arv etter våre finske forfedre. Fra Vadsø kan du fortsette din tur utover Varangerfjorden og passere mange av de små bygdene.

Ca 15 min øst av Vadsø finner du Ekkerøy som er kjent for sitt fuglefjell, Videre østover og ca 50 min fra Varangertunet kommer du til bygda Skallelv. Ei typisk finsk bygd, med typiske Varangerhus der fjøsbygning er bygd sammen med bolighus. Skallelv var på begynnelsen av 1900-tallet en ren finsk bygd. Videre østover passerer du Komagvær med en dramatisk historie fra andre Verdenskrig, da partisanere ble lokalisert i Bjørneskardhytta over bygda og drept av tyskerne.

Lengere mot øst og ca 1 time og 20 min fra tunet kommer du til Kiberg. Eller lille Moskva. Bygda hadde under andre verdenskrig mange som flyktet til Sovjet og melde seg for tjeneste og fikk opplæring som spioner, for så og vende tilbake til Varangerhalvøya som Partisanere. Besøk gjerne partisan museumet i bygda. Vardø som ligger 15 min fraKiberg har både Vardøhus festning og heksemomumentet å vise deg.

Fra Vardø kan du legge turen mot Hamningberg, et fraflyttet fiskevær som engang huset mange familier og fastboende. Landskapet ut mot Hamningberg må du bare oppleve. Blir av mange beskrevet som et månelandskap. Fra Hamningberg kan du igjen legge turen tilbake til Varangertunet. Nyte området. Lage mat selv, spise på kafeen til Varangertunet.Du kan nyte en sauna og rett og slett bare være og nyte dine dager i Varanger og på Varangertunet ditt hjem i Varanger.

Bookingforespørsel aktivitet

Send oss gjerne en bookingforespørsel, så skreddersyr vi opplegg som passer dine ønsker og behov.

Tusen takk! Din forespørsel har blitt sendt til oss. Vi tar kontakt så fort vi kan.
Ojsann. Her skjedde det noe feil.

Andre aktiviteter

Langrenn ski i Varanger

Varangerhalvøya er drømme destinasjonen for alle skientusiaster. Med lange vintre og milevis med løyper.

Norges Nord Østligste Golfpark

Spill golf under midnattsola i Norges nord østligste golfpark

Se Nordlyset i Varanger

Drømmer du om å se nordlyset? Da må du reise til Varanger!