Sauna / Dampbad

Sauna / Dampbad

Her på Varangertunet har vi laget en tradisjonell finsk sauna, en perfekt avslutning på dagen. lei vår vedfyrte badstu til ett deilig dampbad!
Sommersessong
Høstsessong
Vintersessong
Vårsessong

Informasjon

Pris
fra 500
Varighet
3 timer
Antall personer
1-6
Bookingforespørsel

Sauna kulturen her på Varangerhalvøya

 

Vår sauna

På Varangertunet har vi en vedfyrt tradisjonell sauna, slik at dere kan få muligheten til å oppleve den finske tradisjonen som er blitt en del av dagliglivet i Varanger. På Varangertunet har vi bygget en tradisjonell finsk sauna, slik generasjonene før oss har gjort.

Saunaen er vedfyrt og har en varmtvannstank over ovnen. Har du i tillegg et bjørkeris eller badstulime og banke deg med i saunaen som en velgjøree massasje er det godt å leve.

Sauna kulturen i Varanger

På begynnelsen av 1800 tallet begynte finske innvandrere å trekke over grensene til Norge, grunnet matmangel i hjemlandet. Med seg brakte de elementer fra sin kultur. Noe av det som har overlevd i flere generasjoner og blitt en tradisjon for folket i Varanger er sauna eller dampbad som det ble kaldt her i området.

Fra 1840 og utover mot begynnelsen av 1900-tallet kom det mange finske innvandrere til Vadsø og ishavet. Fisket i den fiskerike Varangerfjorden lokket, da matmangel ble en realitet i hjemlandet.

På det meste var i overkant av 60 % av byens innbyggere finske. Finsk språk og byggeskikk rådet og ikke minst saunaen ble viktig i bybildet. Denne tradisjonen har Vadsø innbyggerne tatt med seg. I dag er Vadsø den byen i Norge med flest saunaer per innbygger.

Hva var sauna for lokalbefolkningen?

Sauna var og er et dampbad som ble brukt for å vaske seg i eller slappe av etter en lang arbeidsdag ute i kula. I Vadsø området var det flere felles dampbad, hvor folk samlet seg en gang i uka. Her lauget folk seg etter ukas strabaser og gjøremål. Praten gikk livlig og mange verdensproblemer har sett sin løsning i saunaens varme damp.

For mer informasjon om den finske kulturen sin rolle i Varanger sjekk Varanger museumet sine sider.

Sauna er et must for for alle som er på reise i Varanger, ønsker du å booke vår sauna ta kontakt på tlf. +47 91365856 eller post@varanger.com

Bookingforespørsel aktivitet

Send oss gjerne en bookingforespørsel, så skreddersyr vi opplegg som passer dine ønsker og behov.

Tusen takk! Din forespørsel har blitt sendt til oss. Vi tar kontakt så fort vi kan.
Ojsann. Her skjedde det noe feil.

Andre aktiviteter

Fugletitting på Varangerhalvøya

Varanger har ett unikt fugleliv, som tiltrekker seg fuglekikkere fra hele verden.

Turer med guide i Varangerhalvøya nasjonalpark

Varangerhalvøya Nasjonalpark er en helt unik arktisk opplevelse, som skiller seg ut fra alt annet du kan oppleve i Norge.

Norges Nord Østligste Golfpark

Spill golf under midnattsola i Norges nord østligste golfpark