Vandring i Varanger

Vandring i Varanger

Vandring på Varangerhalvøya åpner for unike muligheter i variert terreng. Her er vi omringet av urørt natur.
Sommersessong
Høstsessong
Vintersessong
Vårsessong

Informasjon

Pris
fra 600kr
Varighet
fra 1 time
Antall personer
1-30
Bookingforespørsel

Vandring på Varangerhalvøya

Vi har flere gjester som kommer igjen år etter år kun for å vandre i det åpne landskapet, og nyte den unike naturen. Her er vi omringet av urørt natur, og det lette terrenget åpner for mange muligheter.

I Norge er vi så heldig og har noe som heter alle manns retten, dette lar deg vandre fritt rundt i norsk natur. Det som er spesielt for Varangerhalvøya er tilgjengeligheten. Spektakulære natur opplevelser som du andre steder må fraktes til med helikopter og guide er kun en spasertur fra by og bygd.

Varangertunet som base

Foto - Odd Lehto

Varangertunet er den perfekte basen for Vandringsturer. Her kan du bevege deg opp mot vidda og Varanger nasjonalpark, følge Jakobselva hvor du kan nyte synet av laksen som står i strømmen og høre elva bruse. Eller ta deg en liten rusletur ned mot fjorden.

Fra tunet kommer du deg lett ut i naturen, det eneste du trenger å gjøre er og knytte på deg skoene og vandre av gårde. Her starter du turen i en frodig bjørke skog for deretter å bevege deg opp mot vidda. Det er fult mulig å vandre milevis i et lett kuperte og åpent terreng. Nærområdet byr på mange muligheter, men om du ønsker større variasjon er det en rekke varierte ruter kun en kort biltur unna.

Nærheten til naturen og det lette terrenget åpner for mange mulighet, og gjør det lett for mange av oss å komme seg ut i naturen. Enten du er en habil turgåer og kjenner norsk natur godt, eller du ikke kan huske sist du var på tur i urørt natur. Her er det muligheter for korte rusleturer nært bygda, eller lengre turer som strekker seg over flere dager i variert terreng.

Nattfjelldalen

Nattfjelldalen i Varangerhalvøya Nasjonalpark

Årlig får vi besøk av gjester som benytter Varangertunet som sin base for fotturer innover Varangerhalvøya. Det er særlig en rute vi anbefale alle, turen til Nattfjeldalen. Nattfjelldalen ligger litt nord for Vadsø. Dette er en dagstur i vakre omgivelser, hvor målet er fossen innerst i dalen. På en klarværs dag vil du kunne se store deler av Varangerhalvøya fra toppen av dalen, virkelig en unik natur opplevelse verdt turen.

Postruta

Du kan også begi deg langs den gamle postleden mellom Vadsø og Vardø. Kjent for å være en av de farligste postrutene i Norge på sin tid. Fra like øst om Krampenes sees ennå vardene som markerte veien på 1600-1700-tallet.

Bli med oss på tur

Vandring på Varangerhalvøya byr som sagt på vandring i et lett terreng med tørre lyngrabber, små daler, myrlent terreng og små fiskevann som legger seg som perler på ei snor på din vandring. Har du med sekk, fiskestang og god mat ligger alt til rette for en vellykket tur.

Ellers kan du så å si legge turen hvor du måtte ønske innover Varangerhalvøya. Du kan parkere ved veien mot ishavet og bare begi deg av gårde innover mot nasjonalparken.

Om du ønsker en guide blir vi gjerne med deg på tur. Da vi er født og oppvokst i Varanger kjenner vi området godt og vi ønsker å dele det Varanger betyr for oss med alle som ønsker å være med. Her kan du oppleve alt fra naturens skatter, til historiske ruter og høste inn av naturen.

 


Bookingforespørsel aktivitet

Send oss gjerne en bookingforespørsel, så skreddersyr vi opplegg som passer dine ønsker og behov.

Tusen takk! Din forespørsel har blitt sendt til oss. Vi tar kontakt så fort vi kan.
Ojsann. Her skjedde det noe feil.

Andre aktiviteter

Sauna / Dampbad

Her på Varangertunet har vi laget en tradisjonell finsk sauna, en perfekt avslutning på dagen. lei vår vedfyrte badstu til ett deilig dampbad!

Fjordfiske

Med vår beliggenhet rett ved Varangerfjorden har vi ett fantastisk utgangspunkt for store fiskeopplevelser for hele familien.

På Bærtur I Varanger

En kort og intens sommer under midnattsola gir oss masse smakfulle bær. Bli med på flott dag på myr , skog eller vidde. Her finner vi bær modnet på 24t dagslys. Vi spiser på tur og safter og sylter når vi er tilbake!