Langrenn ski i Varanger

Langrenn ski i Varanger

Varangerhalvøya er drømme destinasjonen for alle skientusiaster. Med lange vintre og milevis med løyper.
Sommersessong
Høstsessong
Vintersessong
Vårsessong

Informasjon

Pris
Varighet
Antall personer
Bookingforespørsel

De perfekte forholdene for Langrenn ski


Nordmenn er født med ski på beina...

Vi har alle hørt uttrykket “Nordmenn er født med ski på beina.” Det er ikke rart, da ski forholdene i Norge er noe utenom det vanlige. Varangerhalvøya er intet unntak, tvert imot. Varanger er drømme destinasjonen for enhver skientusiast. Med lange vintre og milevis med løyper.

Her er løypene så nært byen at du ikke engang trenger bil. Om du overnatter på Varangertunet er det kun en 2 minutters gå tur til nærmeste løype. Du kan egentlig spenne på deg skiene ved tunet og gå på ski i fine oppkjørte løyper. De lokale idrettsforeningene sørger for at det til enhver tid er godt preparerte løyper, og løypenettet strekker seg milevis både innover og utover Varanger.

Varangertunet som base

Varangertunet er den perfekte vinter destinasjonen for småbarnsfamilier. Det store og fredfulle uteområdet gir rom for lek i snøen. Her kan barna stå på ski og boltre seg i snøen fra morgen til kveld, helt uten bekymringer.

Hver vinter lager vi også flere nye bålplasser slik at dere kan starte dagen med frokost rett utenfor døren, eller avslutte den rundt bålet når mørket faller på og nordlyset kan dukke opp hvert øyeblikk.

Her på tunet er vi så heldig å kunne kalle oss hytte for de som ikke har hytte. Da vi hver sesong får besøk fra lokale gjester blant annet fra Vardø, Vadsø og Kirkenes som vil trekke seg nærmere naturen, ski og scooter løypene når sesongen starter.

Langrenn ski på Varangerhalvøya

Varangerhalvøya ligger innenfor polarsirkelen som betyr at det er mørkt store deler av døgnet fra midten av november til midten av Januar. Hvis du ikke er vant til akkurat dette kan det være utfordrende. Men det er også en eksotisk opplevelse, og vi kan nesten garantere at du vil se nordlyset. Mange av våre gjester har stått utenfor Varangertunet en kald vinterkveld og sett nordlyset for første gang. Det er noe magisk ved det å gå på ski når nordlyset danser over himmelen. Du føler på en måte at du står midt i det vakre nordlyset.

Vinter sesongen i Varanger

Vinter sesongen varer som regel fra begynnelsen av november til slutten av april. Fra sesong start i november og til mars har vi som oftest et tørt og fint føre i gode løyper. Når vi nærmer oss april begynner ofte mildværet å slå inn. Plussgrader på dagtid og kalde netter. Dette gir et gnistrende godt føre i flotte kuperte løyper, og i et løypenett som strekker seg milevis innover Varangerhalvøya. I nærheten av Varangertunet ligger også lysløypa, med løyper som kjøres fra den første snøen og ut sesongen. En skiskytterarena ligger også rett i nærheten.Bookingforespørsel aktivitet

Send oss gjerne en bookingforespørsel, så skreddersyr vi opplegg som passer dine ønsker og behov.

Tusen takk! Din forespørsel har blitt sendt til oss. Vi tar kontakt så fort vi kan.
Ojsann. Her skjedde det noe feil.

Andre aktiviteter

Sauna / Dampbad

Her på Varangertunet har vi laget en tradisjonell finsk sauna, en perfekt avslutning på dagen. lei vår vedfyrte badstu til ett deilig dampbad!

På Bærtur I Varanger

En kort og intens sommer under midnattsola gir oss masse smakfulle bær. Bli med på flott dag på myr , skog eller vidde. Her finner vi bær modnet på 24t dagslys. Vi spiser på tur og safter og sylter når vi er tilbake!

Turer med guide i Varangerhalvøya nasjonalpark

Varangerhalvøya Nasjonalpark er en helt unik arktisk opplevelse, som skiller seg ut fra alt annet du kan oppleve i Norge.