Fugletitting på Varangerhalvøya

Fugletitting på Varangerhalvøya

Varanger har ett unikt fugleliv, som tiltrekker seg fuglekikkere fra hele verden.
Sommersessong
Høstsessong
Vintersessong
Vårsessong

Informasjon

Pris
Varighet
Antall personer
Bookingforespørsel

En av verdens beste fugle destinasjoner

Varanger har ett unikt fugleliv, som tiltrekker seg fuglekikkere fra hele verden. Ved flere anledninger har gjestene våre tatt med seg kameraene sine til frokost, i håp om å få det perfekte bildet av de sjeldne fuglene som spiser frokost rett utenfor vinduet. Noen av fuglene du kan finne her i Varanger er blant annet Stellerand, Praktærfugl, Brushane, rødstilk, Lappmeis, Polarsisik, Tretåspett, Havørn og Kongeørn.

Fuglene på Varangertunet

Vi er heldig å få være hjem til en rekke fuglearter. Disse fuglene har frokost brettet rett utenfor vinduet til selskapslokalet som på sommeren blir brukt til café. Det er ikke uvanlig å se de sitte å spiser utenfor vinduet, mens gjestene våre sitter å spiser inne. Noen av disse er blant annet Bjørkefink, Grønnfink, Grå sisik, Polar Sisik, Blåmeis, dompap, kjøttmeis, og blåstrupe. Ja, det er riktig. Også blåstrupen har vært jevnlig på besøk. Men oftest finner du den i bjørkeskogen vår.

Varangerfjordens Fugleliv

Etter en god frokost med småfuglene, er det på tide å bevege seg ut i felt. De unike Vadefuglene er et must. Det gjør Varangerfjorden til den perfekte starten på dagen. Den brede og grunne fjorden legger til rette for ett yrende fugleliv, da maten er lett tilgjengelig. Fra desember til april vil du finne fugler som  Stellerand, Praktærfugl, Havelle og Ærfugl. Store flokker med Svartand og Sjøorre er heller ikke uvanlig.

Rovfugler

Rovfuglene i Varanger er noe de fleste legger merke til, fugl interessert eller ei. Du kan ikke unngå å legg merke til den majestetiske havørnen som holder til langs fjorden og flyr over veien med gjevne mellomrom. Andre rovfugler det er lett å få øye på langs Nasjonal turistveg Varanger er Kongeørn, Dvergfalk, Tårnfalk og Fjellvåk. Når du nærmer deg bjørkeskogen må du holde utkikk og er du riktig heldig får du kanskje se Haukugla.Den litt mer valige vanligere Jordugla ser vi ofte langs veien da den jakter i åpent landskap. På Varangertunet har vi tidligere observert både Dvergfalk, Jaktfalk, Fjellvåk og ørn.

Hornøya

Hornøya er en helt unik opplevelse vi anbefaler alle våre gjester, store og små. Fugl interessert eller ei. Dette må du få med deg! Det er en helt unik natur opplevelse. Varanger er kjent for spektakulære natur opplevelser lett tilgjengelig. Hornøya er en av de, og den troner høyt oppe på lista.

Dette er en øy like utenfor Vardø, et fuglefjell og naturreservat. En av Norges mest kjente fuglefjell. Her holder blant annet Lundefugl, Lomvier, Alker og varierte Krykkje arter til. Fra Februar til August arrangerer Vardø havn båtturer ut til øya, slik at du kan få oppleve de unike artene på nært hold.

Praktisk info

Sesong – Høysesong for fugler er mars til juni. Men det spørs hva du vil se.

Pris klasse - Fuglelivet kan du oppleve gratis på egenhånd. Om du ønsker en guide eller tur til Hornøya , eller fugleparken, vil dette medføre kostnader. Ta kontakt for mer informasjon.


Bookingforespørsel aktivitet

Send oss gjerne en bookingforespørsel, så skreddersyr vi opplegg som passer dine ønsker og behov.

Tusen takk! Din forespørsel har blitt sendt til oss. Vi tar kontakt så fort vi kan.
Ojsann. Her skjedde det noe feil.

Andre aktiviteter

Krigshistorisk Seilas i Varanger

Denne spennende seilasen lar deg oppleve historien. Her får du vakker natur og en unik historie fra krigsår i Finnmark.

Turer med guide i Varangerhalvøya nasjonalpark

Varangerhalvøya Nasjonalpark er en helt unik arktisk opplevelse, som skiller seg ut fra alt annet du kan oppleve i Norge.

Sauna / Dampbad

Her på Varangertunet har vi laget en tradisjonell finsk sauna, en perfekt avslutning på dagen. lei vår vedfyrte badstu til ett deilig dampbad!