Historiske vandringer

Historiske vandringer

Varanger byr på en rik og variert historie! Vi deler den gjerne med dere og tar dere med på spennende vandringer!
Sommersessong
Høstsessong
Vintersessong
Vårsessong

Informasjon

Pris
fra 990kr
Varighet
fra 2,5
Antall personer
1-30
Bookingforespørsel

Historier fra Varangerhalvøya


Visste du at Varangerhalvøya har en helt unik historie?

Historien til Varangerhalvøya er ikke den mest kjente, men absolutt verdt å kjenne til. Varangerhalvøya er den perfekte destinasjonen for deg som er historieinteressert. Her kan du ta et dypdykk ned i en del av historien som ikke er så altfor kjent.

Historien her strekker seg helt tilbake til eldre steinalder, og man kan finne spor av tidlig bosetning langs fjorden. Varanger har og en dyster historie under hekseprosessene på 1600 tallet og til begynnelsen av 1700- tallet.

Videre opplevde Varanger med sin nærhet til Sovjet dramatiske år under andre verdenskrig og rester etter dette finnes langs hele fjorden. Store deler av Varanger var og utsatt for den brente jords taktikk ved tyskernes tilbaketog i 1944.

For ikke å glemme samefolket som har holdt til i Varanger i generasjoner, å beriket historien her. Den finske innvandringen har også satt sine spor, og bidratt til det rike kulturlivet vi ser i dagens samfunn. Her kan du finne spor etter gammel bostein fra steinalderen, villreinfangst, graver, strandlinjer, krigshistorie Endre dette

Vårt forhold til historien

Med en bakgrunn innen studie av Nordnorsk historie og arkeologi, samt en stor interesse for historie vet eier Jan Eilif Jankila det som er verdt å vite om historien her i Varanger. Han deler gjerne det han kan over en kopp kaffe på tunet, og stiller gjerne som guide eller foredragsholder om det er ønskelig. Vi har til gjengjeld fått høre mange av våre gjesters opplevelser her i Varanger, noe vi setter stor pris på. Takk for at dere deler, det gir oss muligheten til å lære noe nytt.


I følge eieren av tunet kan vi alle lese oss til deler av historien, men den levende historien fortalt av mennesker som har levd en stund er både interresant og vel verdt å lytte til. Selv har han siden barndommen hatt interesse av å høre mennesker født på begynnelsen av 1900- tallet og opp mot vår tid fortelle om sine erfaringer og opplevelser gjennom et langt liv.

Følg med videre for mer informasjon, eller sjekk Varanger museum sine sider her.


Bookingforespørsel aktivitet

Send oss gjerne en bookingforespørsel, så skreddersyr vi opplegg som passer dine ønsker og behov.

Tusen takk! Din forespørsel har blitt sendt til oss. Vi tar kontakt så fort vi kan.
Ojsann. Her skjedde det noe feil.

Andre aktiviteter

På langrenn ski i Varanger

Varangerhalvøya er drømme destinasjonen for alle skientusiaster. Med lange vintre og milevis med løyper.

Krigshistorisk Seilas

Denne spennende seilasen lar deg oppleve historien. Her får du vakker natur og en unik historie fra krigsår i Finnmark.

Fjordfiske

Med vår beliggenhet rett ved Varangerfjorden har vi ett fantastisk utgangspunkt for store fiskeopplevelser for hele familien.